Ruoka ja juoma

Kahvi - miksi ärsyttää mahaa?

01.07.2014 10:42
Huomasin tuossa työpaikalla, että aina jokin tietty kahvilaji ärsytti todella pahasti mahaa. Tuli polttava tunne, huono olo ja vatsa meni todella sekaisin - ripulia tuli. En tosin tullut katsoneeksi, että mikäköhän mahtoi olla kyseessä - tumma vai vaalea paahtoinen. Sain nimittäin tietää, että...

Natriumglutamaatti

08.06.2014 23:05
Päivä luettu loistavaa kirjaa, joka ei jätä kylmäksi. Seuraavaksi kirjoitan mitä löysin pointteja natriumglutamaatista: Natriumglutamaatti = glutamiinihapon natriumsuola, jota käytetään elintarvikkeiden lisäaineena aromivahventeena, E621   1) Vahingoittaa aivoja ja hermojärjestelmää, raskaana...

Aspartaami

07.06.2014 22:20
Aspartaami (E951) on keinotekoinen makeutusaine. Sitä on kaikissa kevyt-tuotteissa makeutusaineena esim. kevytlimonaadit (kevyt Pepsi), energiajuomat, keksit, jogurtit, lääkkeet, karamellit, vitamiinit (kemiallisesti tehdyt) jne. Pienille vauvoille annettavat vitamiinit sisältävät...

Tiedätkö miten ruokasi valmistetaan?

07.06.2014 19:21
Luen kirjaa nimeltä "Luojan lääkkeet". Pekka Lahtinen on kirjoittajana. Kirja on ollut lainassa jo aika kauan, mutta nyt aloin sitä lukea ja koukkuun jäin. Informaatiota tulee niin paljon ja huomaan, että Pekka on huolellisesti ottanut asioista selvää ja lähdeluettelokin pitkä ja perusteellinen....

Mikä laatu kahvista parhain?

29.05.2014 17:16
Tumma paahto on hellempi vatsalle. Suomalaisten suosimat kahvit ovat yleensä koneellisesti kerättyjä, jolloin kaikki pavut eivät ole kypsiä. Tällöin kahvi ei ole kovin laadukasta. Itselleni tulee epämääräinen huono olo pariksi tunniksi noin kaksi tuntia kahvin juonnin jälkeen, viakka minulla ei...

Kahvi - haitta vai hyöty?

28.05.2014 13:31
Kuka ei kahvista pitäisi? Saattaisi olla jopa osa suomalaista kulttuuria - kahviahan juodaan lähes joka tapahtumassa!   Itse olen juonut kahvia parhaimmillaan 10 kuppia päivässä enkä ole liiemmin ajatellut mahdollisia vaikutuksia elimistöön. Huomatessani miten paljon join - lopetin sen kuin...