Natriumglutamaatti

08.06.2014 23:05

Päivä luettu loistavaa kirjaa, joka ei jätä kylmäksi. Seuraavaksi kirjoitan mitä löysin pointteja natriumglutamaatista:

Natriumglutamaatti = glutamiinihapon natriumsuola, jota käytetään elintarvikkeiden lisäaineena aromivahventeena, E621

 

1) Vahingoittaa aivoja ja hermojärjestelmää, raskaana olevien eläinten lapset syntyi aivovaurioisina

 

2) Aine aiheuttaa aspartaamin tavoin monenlaisia reaktioita: pääsärky, ripuli, pahoinvointi, mielialan vaihtelut, sydämen sykkeen vaihtelut, huimaus, vatsakipu ja -krampit, uniongelmat, väsymys, paikallinen turvotus tai särky, näkökentän muutokset, hengitysvaikeudet, verenpaineen vaihtelut, puutumus tai pistely jne.

 

3) On myös huomattu olevan yhteyttä autismin, syövän ja skitsofrenian syntyyn

 

4) Luonnollisesti saatu glutamiinihappo on terveellistä - keinotekoinen ei ole

 

5) On aspartaamin tavoin neurotoksiini sekä eksitotoksiini, -> ylikiihottaa soluja myrkyn tavoin. Tehostaa ruuan makua ja aiheuttaa ylipainoa sekä riippuvuutta

 

6) McDonald´sin ruuassa ilmenee paljon natriumglutamaattia (Euroopassa käytöstä on luovuttu n. v. 2008)

 

7) Elintarviketeollisuus piilottaa natriumglutamaatin seuraavilla nimikkeillä: aromivahvenne, hiivauute, hiiva-autolysaatti, proteiinihydrolysaatti, kasviproteiiniuute, glysiini, hydrolysoitu kasviproteiini, natriumsuola ja inosiinihappo!!!

 

8) Lisäksi syntyy teollisuusprosessissa vahingollista vapaata D-Glutamiinihappoa. Tällaisia aineita ovat mm.: ohramallas, mallasuute, hera ja heraproteiini, maltodekstriini, soijaproteiini, soijakastike, riisisiirappi, vehnäproteiini, maitojauhe, lesitiini, pektiini, erilaiset proteiinijauheet, gluteiinijauho, guarkumi. Herkälle usean aineen oleminen samassa valmisteessa aiheuttaa oireita.

 

9) Yhdysvalloissa vuodesta 1945 on nostettu natriumglutamaatin määrää ruuassa aina 10 vuoden välein. Suomessa EU:hun liittymisen myötä sallittujen määrien raja-arvoja nostettiin 5-kertaisiksi.

 

10) Tähän mennessä Kiinalaisissa ravintoloissa natriumglutamaattia on löytynyt -> ihmiset sairastuneet.

 

11) Allergisten ei ole syytä käyttää tuotteita, joissa näitä aineita on: hampurilaiset, makkarat, pussikeitot, erilaiset lihavalmisteet, valmisruuat, maustesekoitukset, kasvis- ja lihaliemikuutiot, snacktuotteet jne.

 

12) Jos oireita, jätä aromivahventeiset ruuat pois 1-2 viikoksi.

 

13) Virallinen taho ei myönnä aineen aiheuttamia oireita.

 

14) FDA mätäpaise ja korruptoitunut laitos USA:ssa, hyväksyy vaarallisia aineita ravintoon. Elintarviketurvallisuuslaitos Evira seuraa perässä.

 

15) Lisää aiheesta: www.msgmyth.com sisältää viiteluettelon tehdyistä tutkimuksista ja artikkeleista

 

16) Aromivahventeiden lisäksi on lupa lisätä ruokaan synteettisiä aineita, joilla seuraavia vaikutuksia todettu: allergiat, syöpä, lapsissa ylivilkkautta. (Mietin vaan että jos aromivahventeet aiheuttaa ylivilkkautta lapsissa niin mikä on sitten tuo ADHD?? Voisiko kokeilla ruokavalion muutosta ensin?)

 

17) Synteettisiä aineita ovat esim.: synteettinen bentsoehappo ja muut bentsoaatit (E210-213), atsovärit (E102, 110, 122, 123, 124, 128, 129, 133, 142, 151, 154 ja 155), nitriitit ja nitraatit (E249-252), hapettumisenestoaineet BHA ja BHT (E320-321).

 

Itse sain eräästä (teen siitä blogitekstin jossain vaiheessa) karkkipussista vakavat oireet. E-koodeista löytyi vakavat löydökset. Siitä lisää myöhemmin. Kaikkea sitä meille syötetään!

 

Lähde: Lahtinen, P. 2010. Luojan lääkkeet. Eesti: Printon printing house

Kirjan voi ostaa täältä: www.kristillinenyhteiso.net/41

- Pia