Aspartaami

07.06.2014 22:20

Aspartaami (E951) on keinotekoinen makeutusaine. Sitä on kaikissa kevyt-tuotteissa makeutusaineena esim. kevytlimonaadit (kevyt Pepsi), energiajuomat, keksit, jogurtit, lääkkeet, karamellit, vitamiinit (kemiallisesti tehdyt) jne. Pienille vauvoille annettavat vitamiinit sisältävät myös.

 

Lyhyesti:

 

1) "Euroopan Unionin alueella aspartaamia on saanut käyttää vuodesta 1994". "Myöhemmin osoitettu, lisäaineen hyväksyminen FDA:n toimesta ei perustunut tieteelliseen näyttöön vaan poliittiseen ja taloudelliseen painostukseen."

 

2) "Koostuu kahdesta elimistössä tavallisesta esiintyvästä aminohaposta, fenyylialaniinista ja asparagiinihaposta. Aspartaamin kautta saatu asparagiinihappo imeytyy nopeimmin elimistöön verrattuna ravinnosta saatuun. Yhtäkkiä korkeana pitoisuutena saatu happo vaikuttaa elimistössä ns. eksitotoksiisina eli hermostoa kiihottavana ja tuhoavana myrkkynä."

 

3) "Aspartaamin hajoamistuotteena elimistössä syntyy metanolia -> hapettuu edelleen myrkyllisiksi muurahaishapoksi ja formaldehydiksi, joka on hermomyrkky." "Metanolin toinen nimi on metyylialkoholi eli puusprii, on 50 x myrkyllisempää kuin tavallinen alkoholi." Formaldehydi on 5000 x myrkyllisempi kuin tavallinen alkoholi."

 

4) "Ruoka-aineista poiketen aspartaamin vapauttama metanoli on ns. vapaata metanolia, joka mm. aiheuttaa syöpää. Sitä syntyy yli 30o C lämpötilassa. Hyvin lämpimässä säilytetyt kevytjuomat sisältävät jo valmiina vapaata metanolia." "Ihmisen kehon lämpötila on n. 36,5o C, muodostuu kehossamme vapaata metanolia myös kylmässä säilytetyistä aspartaamituotteista."

 

5) "Työterveys suosittelee tuulilasipesuneisteiden metanolipitoisuudesta luovuttavan Suomessa, aiheuttaa autoilijoille pääsärkyä." Pieni määrä aiheuttaa muistikatkoksia, huimausta, maksatulehduksia, käyttäytymishäiriöitä, masennusta, unettomuutta. Viranomaiset eivät tästä välitä.

 

6) Rotilla tehty tutkimus osoitti (annettiin sama määrä kuin ihmiselle), että aspartaami lisäsi syöpää. Amerikkalainen lääketieteen tohtori John Olney havaitsi aspartaamin lisäävän aivokasvaimia.

 

7) Toinen tutkimus rotille; tuloksena 12 rotalle kasvaimia - eniten nisissä ja imusolmukkeissa, neljällä silmät pullistuivat ulos (kilpirauhashäiriö), yhdeltä takajalat halvaantuivat, lisäksi tuli näköhäiriöitä, vinokaulaisuutta, iho-, turkki- ja kynsioireita, huojuvaa kävelyä ja ylipainoisuutta.

 

8) Aspartaami lisää painoa ja ruokahalua! Sekoittaa hormonitoimintaa ja aineenvaihduntaa. Sokeriaineenvaihdunta heilahtelee -> ruokahalu lisääntyy ja aiheuttaa makeannälkää. Kierre siis valmis!

 

9) FDA:lle tulvii valituksia, aspartaami aiheuttaa ihmiselle (joutunut kirjaamaan 92 dokumentoitua oiretta) esim: "pääsärky, huimaus, pahoinvointi, puutuminen, lihaskouristukset, painon nousu, ihottumat, masennus, väsymys, ärtyisyys, mielialan vaihtelut, unettomuus, näköongelmat, kuurous, sydämen tykytys, hengitysvaikeudet, sopertava puhe, korvien soiminen, muistinmenetys, nivelkipu, kuolema". 

 

10) "Uskotaan aiheuttavan tai edesauttavan MS-taudin, epilepsian, diabeteksen, fibromyalgian ja Alzheimerin taudin syntyyn."

 

11) On kaksi osapuolta; virallinen taho väittää ettei aspartaamista tule ongelmia ja tutkijat sekä käyttäjät ovat vakuuttuneet aineen vaarallisuudesta.

 

12) TURVALLISIN VAIHTOEHTO ON STEVIA, JOKA ON TURVALLINEN JA KALORITON LUONNOLLINEN MAKEUTUSAINE. www.stevia.fi

 

Karta siis kevyttä!!!

 

Lähde: Lahtinen, P. 2010. Luojan lääkkeet. Eesti: Printon Printing house.

Kirjan voi ostaa: www.kristillinenyhteiso.net/41

- Pia