Tiedätkö miten ruokasi valmistetaan?

07.06.2014 19:21

Luen kirjaa nimeltä "Luojan lääkkeet". Pekka Lahtinen on kirjoittajana. Kirja on ollut lainassa jo aika kauan, mutta nyt aloin sitä lukea ja koukkuun jäin. Informaatiota tulee niin paljon ja huomaan, että Pekka on huolellisesti ottanut asioista selvää ja lähdeluettelokin pitkä ja perusteellinen. Pääsin vasta nyt sivulle 33 ja olen tehnyt muistiinpanoja kahden A4:sen verran pientä tekstiä. Tässä vaiheessa totesin, että jos teen muistiinpanot koko kirjasta niin helpommin menee jos jokainen ymmärtää lukea kyseisen kirjan tai vähintään ostaa se itselleen käsikirjaksi. Pekka puhuu täyttä asiaa!

 

Kirjan ytimessä on se, että kirja herättää keskustelua ja mielenkiintoa siitä, mitä itseasiassa syöt? Ja oletko tietoinen siitä miten ravinto nykyään valmistetaan ja mitä se teke elimistöllesi? Esimerkiksi itse en tiennyt, että SOKERIsta poistetaan valmistusvaiheessa tärkeitä ravintoaineita; vitamiinit, kivennäisaineet, rasvat, entsyymit ja proteiinit - yhteensä 64 kpl! Ainoastaan energia jää. Hulluako? Minun mielestäni on järjetöntä. Vaihtoehtona kannatetaan hunajaa. Sen tiesin, että sokeri on myrkyllistä - mitä enemmän otat päivän aikana, myös toimintakykysi laskee sekä kalkkia poistuu enemmän kehostasi. Keho yrittää saada kalkkia lisää ottamalla sitä luista, joten luut heikkenee ja osteoporoosille on ovet avoimena. Kirjassa käsitellään myös Diabetes, ja muita sairauksia. Sokerin liiallinen syönti aiheuttaa mm. kolesterolin nousua, maksa-arvot kohoaa, maksa rasvoittuu, syövän kasvu nopeutuu jne. Eli siis laihdutuksenkin kannalta jätä sokeri pois ruokavaliostasi! Noh, sitten joku sanoo, että aivot tarvitsevat sokeria: riittää kun syöt hedelmiä, kasviksia, vettä jne. Ei siihen tarvita keinotekoista sokeria - vai oletko jo riippuvainen siitä??

 

Kerron vielä kasvisrasvoista ja margariinista. Tiesitkö, että kasvisöljyjen valmistusprosessiin käytetään heksaania ja heptaania eli bensiinissä olevaa hiilivetyä?? Yök. Ja margariini eroaa vain yhdellä molekyylillä muovista. Oksettaa. Jos tuotteessa on liikaa omega 6 rasvahappoja ja vähän Omega 3 rasvahappoja -> tärkeiden prostaglandiinien tuotanto häiriintyy ja seurauksena siitä on taipuvainen tulehduksiin, korkeaan verenpaineeseen, immuniteetti alentuu, steriliteettiä ilmenee, paino nousee ja elimistö toivottaa tervetulleeksi syövän. Omega 6 rasvahapot myöskin nopeuttavat tutkimuksen mukaan eturauhassyövän kasvua kaksinkertaisesti, kuin tuotteet, joihin ei ole lisätty omega 6:sta. Ja jos jotain tuotetta mainostetaan kevyenä, se on raskas elimistölle (lue itse tutkimustulos kirjasta).

 

Vaarallisia rasvahappoja ovat transrasvat, jotka syntyvät kasvisrasvojen teollisessa valmistusprosessissa (kovetetut margariinit, ranskanperunat, perunalastut, kasvisrasvajäätelöt, keksit ja kaikki tuotteet, jotka sisältävät osittain kovetettuja kasvisöljyjä. Suomessa käytetään kiteyttämismenetelmää, jossa transrasvoja ei synny, mutta se ei tee siitä terveellistä, koska siinä käytetään korkeassa lämpötilassa käsiteltyjä monityydyttymättömiä kasviöljyjä.

 

Eli terveellinen ruokavalio, uni ja liikunta pitävät edelleen paikkaansa!!

 

Tässä vain muutama pieni pointi.

Antoisaa lukuhetkeä. Suosittelen lämpimästi kirjaa luettavaksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ylipäätään mitä ruokaa suuhunsa laittaa. En enää itse ihmettele yhtään, miksi voista on tullut minulle oksennusrefleksi - elimistö ei ole pitänyt keinotekoisesta. Nyt sain kirjan avulla vastauksen siihen.

 

Kirjan tiedot: Lahtinen, P. 2010. Luojan lääkkeet. Eesti: Printon Printing House. Toinen painos. ISBN 978-952-5817-10-2

 

- Pia